Yeşilüzümlü – Kadyanda:
AN9 rotası üzerinde 8 numaralı tabeladan ayrılan rota asfalt zemin ile başlar ve kısa bir süre sonra düzgün zeminli toprak bir yol ile Kızılçam (Pinus brutia) ormanları içinden geçerek Kadyanda Antik Kenti’ne ulaşır. 250 m irtifa farkı bulunan rotanın zorluk derecesi 2 olarak belirlenmiştir.
Kadyanda: Telmessos Ovası ve Akdeniz’i gören 950 m yüksekliğindeki Tekirlik Tepesi eteklerinde kurulu kentin Likçe ismi, tahılı bol anlamında olan Kadawanti’dir. Bu isim kentin MÖ II. bine uzanan geçmişine işaret etse de yazıtlar ve kalıntılardan gelen bilgiler MÖ IV. yüzyıldan başlar. Kentin adına antik kaynaklarda çok az rastlanır. MÖ II. yüzyılda Likya Birliği üyesi olan kent birlik tipi sikkeler basmıştır. MS 141 depreminde büyük hasar alan kentin günümüzde görülen kalıntıları Roma İmparatorluk Döneminde gelişip büyüdüğünü gösterir. Kent MS VII. yüzyıldan sonra terk edilmiştir.
Tiyatro: MÖ II. yüzyıl sonu ile I. yüzyıl başına tarihlenen tiyatro, şehrin güneydoğu yamacında inşa edilmiştir. Yamaca yaslı at nalı şeklindeki oturma alanı ile Helenistik tiyatro özelliği taşır. 21 oturma sırası ve 10 ışınsal yolu ile 2.000-2.500 kişilik seyirci kapasitesine sahiptir. Roma döneminde MS 141 depremi sonrası onarılarak kullanılmaya devam edilmiştir.
Stadium: Agora’nın kuzeyindedir. 9 m genişliğinde 185 m (1 Stadion) uzunluğundaki stadyumun altı oturma sırası günümüze sağlam ulaşmıştır. Burada bulunan sekiz heykel kaidesi Kadyanda’da kutlanan iki festivalde ödül kazanan atletlere aittir. Stadyumun kuzeyinde bir tapınak kalıntısı vardır.
Sarnıç Yapıları: Su kaynağı bulunmayan Kadyanda’da su ihtiyacı yağmur suyu biriktiren çok sayıdaki yeraltı sarnıçlarından sağlanmıştır.
Hamam: Stadyumun güneyinde düzgün kesme taşlar ile örülü üç bölümlü Roma Dönemi Hamamı olduğu düşünülen yapı vardır. Su ihtiyacı sarnıçlardan karşılanan hamam yapısının yakınında bulunan yazıt inşa tarihi olarak İmparator Vespasianus Dönemi’ni işaret eder.
Nekropol: Kentin güney kısmında bulunan nekropol alanında çok sayıda mezar odası ve lahit bulunur. Rotanın dışında kalan ve yeri GPS izlerinde işaretli Uzebeimi Mezarı görülmeye değerdir. Bu mezara AN9 rotasından ayrılan işaretli olmayan orman yolu ile ulaşabilirsiniz.